• Monday June 17,2019

Kategori - vetenskap tatuering emporium


Vad har dessa namn gemensamt?  [Science Tattoo]

Vad har dessa namn gemensamt? [Science Tattoo]

Efter att jag såg denna tatuering över på en syskonblogg, Science Not Fiction, visste jag att det var nödvändigt att gå med i empiriet. Dess ägare, Mark Yturralde, skickade mig denna beskrivning av sitt ursprung: Efter Columbia-olyckan kände jag mig tvungen att göra någonting. Rymden har alltid menat så mycket för mig, och jag kände att jag ville minnas dem på något sätt. Jag donerade t

Kristallografi i High Heels #scienceink

Kristallografi i High Heels #scienceink

Josephine Schuppang av Tekniska Universitetet i Berlin skriver, Jag pekade på din blogg när jag pratade med en vän om min nyaste tatuering. Han berättade för mig att du samlar vetenskapliga tatueringar. Jag visste inte ens att det fanns andra människor som gjorde den typen av sak. Du satsar på min tatueringskonstnär såg konstigt ut på mig för min begäran. Så bifogad

Margot, en zoo veterinärtekniker skriver, "När han läser Carl Charles Seives Y representerar imaginära tal. Om Y = 1, är resultatet en cirkel. Y1 skapar en spiral utanför cirkeln. Den logaritmiska spiralen är en mycket naturlig och fraktal form, och ligger i biologifältet och ett fraktalt freak, blev jag fascinerad av denna figur. Då bör

Jurassic Mascot [Science Ink]

Jurassic Mascot [Science Ink]

Susan, en doktorand, skriver, Jag fick min tatuering 2008 efter att ha skaffat tillräckligt med pengar genom att bära runt en burk märkt "tatueringsfond" som jag bar hoppade för min 21: e födelsedag. Tatueringen är av en Permian cephalopod från Guadalupe bergen i Texas, Cooperoceras texanum. Jag h

Science Tattoo Emporium-The Book!

Science Tattoo Emporium-The Book!

Det var för tre år sedan den dagen jag undrade högt om vetenskapsmän bar tatueringar av sin vetenskap. Resultatet var en rungande ja, och det blev ja till Science Tattoo Emporium. Och idag är jag glad att meddela att empiriet kommer att bli en bok. Boken, preliminärt titeln Science Ink , kommer att publiceras nästa år av Sterling. Bilder

Requiem, revisited

Requiem, revisited

Under nästan tre år har historien om Abigail Garcia vävt sig igenom denna blogg. Tillbaka i april 2008 fick jag ett mail från Garcia, då en 18-årig student vid Reed College. Jag hade börjat samla science tatueringar, och hon hade en hon ville dela. "Mitt första år på college, jag ville vara en engelsk major, " skrev hon, "och jag tog Intro Chemistry för att fylla vetenskapskravet. Den korta

Science Ink: Jag vill ha din hud!  [Science Tattoo]

Science Ink: Jag vill ha din hud! [Science Tattoo]

Melinda skriver, Jag har bifogat ett foto av min Dirac Equation- tatuering, som jag fick för några månader sedan. Jag är verkligen nöjd med det. Faktum är att det orsakade en röra vid Yuri 's Night celebration på NASA Ames. Jag är fysikstudent och forskning vid University of California, Santa Cruz. Jag gen

Tänk på Skelettsjälvet

Tänk på Skelettsjälvet

"Original konst av Vesalius, grundaren av modern anatomi. Hämtad från Carl Sagan s Dragons of Eden. Som student i samhällsvetenskapen finner jag begreppet att man studerar sig fantastisk. " Carl: Ett skelett stirrar på en skalle, handen drapade lata över kranvalv. Denna bild betyder mer än bara en anatomi-lektion. Andr

Fossiler och Liv

Fossiler och Liv

"Det finns ingen rationell förklaring till denna tatuering, bara efter inkningsscenarier. Jag studerar inte ormar, inte heller gillar jag dem. Det finns dock en när. Idén och produkten kom i slutet av en årlig strävan att avgränsa biologin bakom ett fossilt skelett. Även om jag alltid har försökt att förklara hårdvävsmorfologi med hänvisning till mjukvävnader, tog det här arbetet mig bortom gränserna för min tidigare förståelse. Resultatet var en

Glöm aldrig din inre matematiker

Glöm aldrig din inre matematiker

Robert skriver: Hej Carl, Jag gillar din blogg. Det inspirerade mig på något sätt att göra den tatuering som jag har tänkt på i flera år Här är en förklaring: Jag har flera anledningar till att välja sigma. Den enkla anledningen är att jag tror sigma är riktigt vacker, speciellt när du använder den här LaTeX-teckensnittet Tatueringen representerar också min kärlek till matematiken i allmänhet och av de vackra abstrakta mönstren i synnerhet. Jag studerar det f

Science Tattoo Emporium: Hur kommer man in

Science Tattoo Emporium: Hur kommer man in

Science Tattoo Emporium fortsätter att trivas, länge efter att jag först undrade högt i augusti 2007 om vetenskapsmän hade några fina tatueringar av sin forskning dold under sina labrockar. Jag fortsätter att få bilder med jämna mellanrum, och när jag lägger in nya, fortsätter de att märka på nytt av platser som Digg och Boing Boing. Ursprunglige

Hur * Spell du hjärnan?  [Science Tattoo]

Hur * Spell du hjärnan? [Science Tattoo]

Tim skriver, Jag är postdoktoral kognitiv neuroscientist som arbetar med MR-forskning vid University of Pittsburgh. Jag snubblat över Science Tattoo Emporium och ville dela med mig av mitt eget vetenskapsbaserat bläck. Den bifogade bilden visar min andra tatuering och den mest direktvetenskapliga bläcken (även om de andra också är perifert kopplade till karriären jag älskar så kära). De fyra h

Rendering Vitality [Science Tattoo]

Rendering Vitality [Science Tattoo]

David skriver: "Mina tatueringar är alla markeringar - även om de är ganska snedställda och kodade - livshändelser eller åtminstone övergångar som är viktiga för mig (flera är en rebus för min 1999-avhandling i post-strukturistisk politisk filosofi). Den här 10: e tatueringen, av hemoglobin A, kräver kanske mindre avkodning än många. Under de senas

Tatuerade vetenskapsmän tar över!

Tatuerade vetenskapsmän tar över!

Christof Koch är en av världens ledande experter på medvetande. En långtidsprofessor vid Caltech, blev han just chefvetenskaplig chef vid Allen Brain Institute, ett innovativt forskningscenter som finansierades med 100 miljoner dollar från Microsofts Paul Allen. Institutet har under de senaste åtta åren byggt upp anmärkningsvärt detaljerade, tredimensionella atlas av mushjärnor. Nu, som

Den eviga vetenskapstatueringen

Den eviga vetenskapstatueringen

Angela skriver: "Som arkeolog ville jag att min första tatuering skulle vara något relaterat till kultur. Ouroborus är en gammal symbol för en orm som biter på sin svans och har varit en del av ett antal kulturer och övertygelser inklusive (men inte begränsat till!) Egyptiska, grekiska (som "lånade" den från fenicierna och gav den namnet " ouroborus "som betyder" tail-eater "), norska, kinesiska, aztec, hinduiska och olika indianska mytologier från indianska indianer. Ormen i

Vetenskap Bläck: Spridning av Ordet

Vetenskap Bläck: Spridning av Ordet

Här är den slutliga versionen av omslaget för Science Ink: Tatueringar av Science Obsessed . Det innehåller nu Mary Roach, som vänligen gav ett underbart förord ​​för boken. Science Ink kommer att träffa bokhandeln den 1 november. Här är ett par oskärpa. "Hur apt: de mest hållbara idéerna i vetenskapen översatt till den mest varaktiga personliga konsten-tatueringen. Science Ink gift

Grundvätska

Grundvätska

Drew, en oceanografi doktorand, skriver: "Detta på mitt ben är den inkompressibla formen av bevarande av massekvationen i en vätska, även känd som kontinuitetsekvationen. När folk frågar vad det betyder säger jag att det definierar flöde. Ibland säger jag att du borde ha studerat mer fysik, men det är bara när jag känner mig som rolig. Vad det bet

Skämt fysikerna berätta om kemiker [Science Tattoo]

Skämt fysikerna berätta om kemiker [Science Tattoo]

Stevens Johnson, en fysikprofessor, skriver: Efter flera år av nacke från min musikerskiva (som har ett par musiktatueringar på axlarna) tog jag slutligen utmaningen och slösade bort mycket tid på att designa mina egna vetenskapstatueringar. Jag tyckte mycket om tiden och ansträngningen för att få dem rätt, för att reflektera vem jag är och vad jag gör (Prof. of Physics