• Sunday June 16,2019

Kategori - murray gell mann


Robert Millikan, Jane Austen och Bekräftelse Bias

Robert Millikan, Jane Austen och Bekräftelse Bias

I helgen, när jag satte de sista handen på min nästa "Raw Data" -kolumn för tisdagens New York Times , nämnde en vän, ur den blå, hennes reaktion på en opinionsbit som publicerades i förra månaden i papperet s söndag granskning avsnitt. Det kallades "Scientific Pride and Prejudice" av Michael Suk-Young Chwe, en politisk forskare vid UCLA och författaren till Jane Austen, spelteoretiker . Jag läste

En ide lika stor som Ritz

En ide lika stor som Ritz

Jag hade inte trodde förrän några dagar sedan, när jag tummade genom Strange Beauty, om ursprunget för ordet ritzy. Det har blivit så inbrott i språket att det på något sätt låter som det betyder. Jag visste vagt om Hotel Ritz i Paris och Ritz Carlton-kedjan. Dessa platser kallades det, förmodade jag, för att de var ritsiga. Det fungera