• Monday July 15,2019

Kategori - om den här bloggen


Rösta på mig.  Inga ben om det.

Rösta på mig. Inga ben om det.

Finns det inget djup som PZ inte kommer till? I sitt senaste försök att anklaga mig försöker han att vädja till "söta tentakel " publiken. Men klart det här är verkligen en attack mot de av oss med ben. Genom att stödja den avvikande naturen hos icke-förkalkade djur, öppnar PZ en gateway som bara kan leda till ett hemskt utfall. Det är dä

3: e årliga 3QuarksDaily science writing contest öppen

3: e årliga 3QuarksDaily science writing contest öppen

Under 2009 satte bloggen 3 Quarks Daily ett pris för årets bästa vetenskapliga bloggskrivning. Det har blivit väldigt populärt ganska snabbt, och de har meddelat den tredje årliga tävlingen. De accepterar offentliga nomineringar, och det betyder dig! Om du har en vetenskaplig bloggpost som du har läst under det gångna året som du helt enkelt älskade kan du nominera den genom att lämna en kommentar i 3QD-posten länkad ovan. De har regl

Grattis till Carl Zimmer!

Grattis till Carl Zimmer!

Min kollega Hive Overmind blogger Carl Zimmer vann precis American Association for Advancement of Science 's Kavli Science Journalism Award för att skriva i stor tidning, särskilt New York Times. Jippie! Carl Zimmer vann i den stora tidningskategorin för en trio av artiklar han skrev för The New York Times om aspekter av genetik och evolution. &q

Geek En vecka # 18: mig!

Geek En vecka # 18: mig!

Jag är väldigt glad över att låta alla veta att Len Peralta valde mig att vara hans artonde Geek A Week geek. Len är en konstnär och en nörd själv. Han ritade en officiell affisch för w00tstock, skapade zombie alfabetet, och gör det fantastiska Monster via Mail. Hans Geek A Week-projekt är att intervjua 52 geeks, rita ett spelkort för dem och intervjua dem. Han har gj

Jag är intervjuad av Weinersmiths

Jag är intervjuad av Weinersmiths

Zach Weiner, Lördag Morning Breakfast Cereal, och Kelly Smith, från Weinersmith, intervjuade mig för deras nya podcast, The Weekly Weinersmith. Jag är faktiskt bara deras andra gäst, så vi ska se om podcasten överlever. Vi pratade om James Webb Space Telescope, mestadels, men som vanligt när jag pratar med Zach återgår vi båda till 15 år gamla pojkar. Men bara k

KONKURRERAR inte död!  Och en mea culpa

KONKURRERAR inte död! Och en mea culpa

Jag har några goda nyheter, och en mea culpa av sorter. Först de bra sakerna: COMPETES-lagen kan gå till representanthuset för att rösta redan idag! Denna handling kommer att finansiera mycket vetenskaplig innovation och utbildning, och är mycket nödvändigt om vi ska investera i vår framtid som ett land. Jag är

Huffington Post  s nyaste bloggare

Huffington Post s nyaste bloggare

'. mig! Jag har läst The Huffington Post för någon gång nu. Medan jag inte alltid håller med vad bloggarna säger har jag funnit mycket av det för att vara ganska underhållande och underhållande. För några månader sedan märkte jag att de skulle länka till astronomi nyheter, och det skulle få många kommentarer, men då var det. Inga bloggare f

(S) quid pro quo

(S) quid pro quo

Se. Jag kan bara hantera så många fasansfulla attacker från PZ: s bläckfisk-inked poison quill (som här, här, här och här, och här, och här och här). Dessutom har han 500 röster än jag gör (han är ungefär 3200 till min 2600 klockan 11.00, Stilla havets tid måndagskvällen 3490 till min 3270 klockan 10.00 tisdag). Det ä

Celestron Astropix vinnare är upp!

Celestron Astropix vinnare är upp!

Vinnarna av "Capture the Universe " astrofotografi tävlingen har meddelats och är nu upp till din visning! OK, antar jag att det kan behöva lite förklaring. I juni tillkännagav Discover Magazine och Celestron en tävling för att människor ska skicka in sina bästa bilder av himlen med Celestron-utrustning. För en

SERPS

SERPS

Jag, som de flesta bloggare, är intresserad av vilka länkar här. Ibland får jag ett slag i träffar, och jag vet PZ eller någon annan stor blogg har kopplat in. Naturligtvis, att veta vad folk skrev in i Google är en bra kunskap att ha också. Det är intressant att veta vilka sökord folk brukade hitta på webbplatsen. Vissa män

Ny BABlog tävling: vinn  "The Saucer Fleet "!

Ny BABlog tävling: vinn "The Saucer Fleet "!

[Uppdatering: mitt spamfilter tycker att många av kommentarerna som skickas in är spam av någon anledning. Om du får en automatiserad anteckning som säger att din kommentar är spam, oroa dig inte! Jag kommer att se till att det kommer i listan.] Det har varit ett tag sedan jag har gjort en BABlog giveaway, så det är dags för sent. Och den

Foder mig, Seymour!

Foder mig, Seymour!

Hive Overmind har fiddling med webbplatsen, och jag måste säga att de har förbättrat saker här! För det första hanteras alla våra bloggfeeds nu av Feedburner. Att använda feeds är faktiskt ganska lätt; Tänk på det som en tidning du prenumererar på som skickas till ditt hus. När en blogg som min uppdateras med ett nytt inlägg uppdateras flödet, och om du prenumererar på flödet får du det nya inlägget skickat till dig. Jag använder Google

En halv miljon besökare

En halv miljon besökare

"Jag märkte idag att sittplatsen på den här bloggen (på höger sida, nära botten av listan över saker där) säger att BA-bloggen passerade 500 000 besökarnas betyg. Jag installerade den den 22 maj 2005, så det började räkna vid den tiden. Faktum är att mitt eget webbstatistikpaket säger att antalet ska vara högre, men jag är inte alltför bekymrad över det. Poängen är, många

Oklahoma: Doomed

Oklahoma: Doomed

C'am, snart! Kan du inte låta detta nya år bli lite mogen innan du skjuter dig i foten? En vecka till 2009, och Oklahoma lagstiftare redan försöker passera antiscience lagstiftning: Senat Bill 320 (dokument), prefiled i Oklahoma senaten och planerad till en första läsning den 2 februari 2009, är tydligen den första antievolutionen årsredovisning 2009. Riktat

Bekräftat: Bush-undertryckande CDC-vetenskap

Bekräftat: Bush-undertryckande CDC-vetenskap

Jag kommenterar ibland om politisk aktivitet, särskilt när den skär - och tramplar - vetenskapen. Bush-förvaltningen har varit förfärligt tunghänt om att krossa någon vetenskap som strider mot dess politiska och religiösa lutningar. Förra veckan skrev jag om Vita huset som redigerade stora delar av ett tal som ges av chefen för Centers of Disease Control när hon talade om hur CDC förbereder sig för att hantera effekterna av global uppvärmning. I en ny post

Jag pratar vid Eastern Michigan University 15 februari

Jag pratar vid Eastern Michigan University 15 februari

Hej gissa vart jag ska vara? Ja, där. Tja, lite till vänster om den stora blob. Ypsilanti, Michigan, för att vara exakt. Den 15 februari ger jag min "Death from the Skies!" På Eastern Michigan University på 7:00. Det är gratis, så om du är i området släppa på! Jag bodde i Ann Arbor i tre år, så det är coolt att gå tillbaka dit. Och om du bor

Stora nyheter: Bad Astronomy flyttar till Slate magazine

Stora nyheter: Bad Astronomy flyttar till Slate magazine

Jag har ett ganska stort tillkännagivande att göra: Bad Astronomy Blog flyttar till Slate magazine den 12 november! Jag har skrivit på Discover Magazine i över fyra år, och det har varit en bra åktur. Från det ögonblick som telefonen ringde i början av 2008 - då vd Henry Donahue frågar mig om jag skulle vara intresserad av att gå med i deras kommande blogg kollektiv - till denna dag har jag haft så mycket kul att arbeta för den här stora vetenskapsmagasinet. Jag har posta

Glad andra årsdagen till mig!

Glad andra årsdagen till mig!

För två år sedan idag flyttade jag min blogg till Discover Magazine hemsida. Jag kommer att erkänna, jag var orolig lite när det hände; skulle min trafikkrasch, skulle deras trafikolycka, skulle de vakna och inse vad ett väldigt stort misstag de gjorde? Lyckligtvis var svaren nej, nej, och inte ännu, så allt är coolt. Faktum ä

Revolutionens utveckling

Revolutionens utveckling

Min manchrush Wil Wheaton skrev bara en utmärkt uppsats om informationsrevolutionen pågår (varning: det är publicerat på självmordstjejer, en mycket NSFW men väldigt cool sida). I essäet gör Wil en punkt som tog mig år att få: Internet gör små saker stora, viralt och det gör det gratis. Ett band som

En snabb anteckning om AAS

En snabb anteckning om AAS

Jag har fått e-post och tweets om American Astronomical Society-mötet pågår just nu i Long Beach California, så jag trodde att jag skulle göra en snabb kommentar: 1) Jag är inte där. Lång historia, men det gick inte ut i år. Jag älskar att gå till mötena - och jag är ärlig här - för det är min årliga chans att komma ihop med många vänner, både nya och gamla. Jag kan inte tro att